Herinnering verplichte instructie

ivaBarvrijwilligers doen belangrijk werk. Zij zorgen ervoor dat clubleden na het tennissen nog gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) biedt barmedewerkers de kennis om op een goede manier met die verantwoordelijkheid om te gaan. Alcoholgebruik door jongeren onder de achttien jaar, alcoholmisbruik, rijden onder invloed: we willen dat hoe dan ook voorkomen. Bovendien schrijft de Drank- en Horecawet voor dat verenigingen die alcohol schenken en daarvoor een vergunning hebben, over gekwalificeerd barpersoneel moeten beschikken. Daarom ontwikkelde de KNLTB enkele jaren geleden in samenwerking met NOC*NSF en andere sportbonden (KNVB, KNHB, Watersportverbond en KNKV) de IVA. De IVA wordt gratis online aangeboden aan (potentiële) barmedewerkers.

Hoe werkt het?

In de IVA lees je wat een barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken. Als je die informatie hebt gelezen en bekeken, wordt je kennis getoetst aan de hand van twintig vragen. Bij 16 of meer goed beantwoorde vragen ben je geslaagd en dan kun je direct je certificaat printen. De vereniging ontvangt een certificaat per mail en houdt een registratie bij van gekwalificeerde barmedewerkers.

De test kan je zo vaak maken als je wilt, dus mocht je net 1 foutje te veel hebben, probeer het dan gewoon nog een keer.

Wat vragen wij van jullie?

Wij willen alle leden verzoeken om in de aankomende maanden deze instructie te lezen en de test met succes af te ronden.

De instructie vind je op: https://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=2751

Vul bij barverantwoordelijke ‘tvd’ in en bij het emailadres: bestuur@tvdinteloord.nl.
Dank voor jullie inzet en succes bij het maken van de test!

Het Bestuur

Reacties zijn gesloten.