Inschrijving voorjaarscompetitie 2018

racket

Beste Leden,

Ondanks het feit, dat de wintercompetitie nog van start moet gaan, zijn de voorbereidingen voor de Voorjaarscompetitie 2018 al weer in volle gang.
Voor de Voorjaarscompetitie 2018 willen wij graag op de volgende mogelijkheden wijzen. Net als vorig voorjaar worden 2 extra competities aangeboden naast de standaard district voorjaarscompetitie en de landelijke voorjaarscompetitie. Hieronder vind je meer informatie hierover.

Klik hier voor het inschrijfformulier

8&9 competitie

Speciaal voor speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met (dubbel)speelsterkte 8 en 9 die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau.

Wedstrijden op eigen niveau

Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. Spelers doen voornamelijk mee voor de gezelligheid en kunnen wedstrijden spelen op hun eigen niveau. Leden die pas net tennissen, kunnen ervaren hoe leuk het is om competitie te spelen en elke week met hun eigen team de baan op te gaan.
De 8&9-competitie is echter ook zeer geschikt voor tennissers met speelsterkte 8 of 9 die jaren geleden wel competitie speelden en dat nu niet meer doen omdat ze stap naar deelname aan wedstrijden te groot vinden. Deze competitie biedt tennissers een laagdrempelige mogelijkheid om weer te ervaren hoe leuk en gezellig competitie spelen is.

Elke competitiedag twee dubbels

Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Compact Spelen

Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Speeldagen en tijden

Zondag; 8 april, 15 april, 22 april, 6 mei, 13 mei, 27, mei, 3 juni (inhaaldagen; 10 mei, 21 mei, 10 juni).

Zomeravondcompetitie

Zijn er leden die naast de Voorjaarscompetitie nog meer competitie willen spelen? Of leden die in het weekend verhinderd zijn? Voor jullie is er in 2018 de Zomeravondcompetitie. Een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes.

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Speeldagen en deadline aanmelden

De speeldagen voor zomer 2018 zijn woensdag 16, 23 en 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2018. Teams kunnen tot 12 februari 2018 worden aangemeld.

Teams en spelers

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Versoepeling van de regels

Om verenigingen die problemen hebben met hun baancapaciteit tegemoet te komen, heeft de KNLTB naast de invoering van de nieuwe competitievormen ook het competitiereglement op een aantal punten versoepeld.

  • Mogelijkheid tot gebruik indoorbanen
  • Dubbelopstelling na de singles bekend maken

Daarnaast wordt verkort spelen in alle dubbelspelen ingevoerd.

Ook de regels ten aanzien van dispensatie 2x spelen in de week en de invalregels zijn op een aantal punten gewijzigd:

  1. Voor een speler die vaker dan één keer per week competitie wil spelen voor zijn of haar vereniging, bijvoorbeeld vanwege een afwezige in een ander team, hoeft niet langer dispensatie te worden aangevraagd.
  2. Een speler die meer dan één keer in een hoger geklasseerd team heeft gespeeld, heeft nog steeds dispensatie nodig om daarna weer lager te kunnen spelen. Het minimale verschil om te kunnen spreken van een hogere of lagere klasse, verruimd van 0,5 naar 2,0.

Verkort spelen

Kortere wedstrijden spelen maakt de competitie aantrekkelijker en beter planbaar. Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. Ook zorgt het voor een verruiming van de baancapaciteit, waardoor er meer spelers competitie kunnen spelen of vrij kunnen tennissen tijdens de competitieperiode. De ervaringen van verkort spelen tijdens de voorjaarscompetitie 2017 boden voldoende aanleiding om in 2018 een manier van verkort spelen in te voeren, zij het net iets anders dan in 2017.

Wat is verkort spelen in 2018?

Voor 2018 is gekozen voor uniformiteit in de vorm van verkort spelen in alle dubbelpartijen: alleen een wedstrijd-tiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set.

 

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de TVD website. Zie Competitie.

Deze graag vóór 1 december 2017 verzenden.

 

 

 

Speeldata:

 

Zie de bijlage.

 

 

 

Speelvormen:

 

SPEELVORMEN VOORJAAR 2018
Competitieaanbod Voorjaar 2018 – West-Brabant
No. Dag Dagdeel Soort competitie Leeftijd Partijen
1 dinsdag morgen Dames Dubbel 17+ 4xDD
2 dinsdag morgen Dames Dubbel 35+ 4xDD
3 vrijdag middag Gemengd Dubbel 50+ DD-HD-2xGD
4 vrijdag middag Heren Dubbel 50+ 4xHD
5 vrijdag avond Dames Dubbel 17+ 4xDD
6 vrijdag avond Gemengd Dubbel 17+ DD-HD-2xGD
7 vrijdag avond Heren Dubbel 17+ 4xHD
8 vrijdag avond Dames Dubbel 35+ 4xDD
9 vrijdag avond Gemengd Dubbel 35+ DD-HD-2xGD
10 vrijdag avond Heren Dubbel 35+ 4xHD
11 zaterdag hele dag Dames (2xE-3xD) 17+ 2xDE-3xDD (Topklasse 4xDE-2xDD)
12 zaterdag hele dag Gemengd 17+ DE-HE-GD-DD-HD
13 zaterdag hele dag Heren 17+ 4xHE-2xHD
14 zaterdag hele dag Dames Dubbel 35+ 4xDD
15 zaterdag hele dag Gemengd 35+ DE-HE-GD-DD-HD
16 zaterdag hele dag Gemengd Dubbel 35+ DD-HD-2xGD
17 zaterdag hele dag Heren 35+ 4xHE-2xHD
18 zaterdag hele dag Heren 35+ 2xHE-3xHD
19 zaterdag hele dag Heren Dubbel 35+ 4xHD
20 zondag hele dag Gemengd 17+ DE-HE-GD-DD-HD
21 zondag hele dag Heren 17+ 4xHE-2xHD

 

Reacties zijn gesloten.