Jeugd

Natuurlijk zijn ook kinderen welkom bij TV Dinteloord. Binnen TV Dinteloord wordt gewerkt volgens het Tenniskids programma van de KNLTB. Dit betekent dat de tennis spelvorm is afgestemd op de leeftijd en het tennisniveau van het kind, door speciale tennisballen te gebruiken en de grootte van de baan aan te passen. Door de toepassing van deze methode kunnen kinderen al tennissen vanaf 5 jaar.

De tennisactiviteiten van TV Dinteloord worden gecoördineerd door de jeugdcommissie in samenspraak met de clubtrainer.

Voor de jeugd worden regelmatig activiteiten georganiseerd, in de vorm van onderlinge toernooitjes, waarbij het samen tennissen voorop staat, en waarbij de kinderen niet alleen met kinderen van hun eigen leeftijd, maar ook met grotere en kleinere kinderen kunnen spelen. Voorbeelden hiervan zijn het koekenpannen-pannenkoekentoernooi, het barbecuetoernooi, en het oliebollentoernooi.

Daarnaast proberen we zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan de door de tennisbond georganiseerde competities. Hierbij worden teams samengesteld die passen bij de leeftijd en het niveau van het kind en wordt getennist tegen en bij andere verenigingen. Naast de onderlinge toernooien organiseren we ook één keer per jaar een open jeugdtoernooi, waarbij niet alleen onze eigen leden, maar ook leden van andere verenigingen op hun eigen niveau kunnen deelnemen.

Kinderen kunnen kennismaken met tennis via het jaarlijks georganiseerde scholentennis waarbij alle basisschoolklassen worden uitgenodigd om een gymles te vervangen door een tennisles en uiteraard kunnen de kinderen altijd vrijblijvend een keertje met een bestaande tennisles meedoen om kennis te maken met deze sport.